Algemeen

Wilt u eens komen kijken?

U kunt ons individueel bezoeken en als groep. We beschikken over een ontvangstzaal voor (grotere) groepen. Bij de koffie serveren wij desgewenst ons eigengemaakte appelgebak, krentenwegge of andere lekkernij.
Het museum is rolstoelvriendelijk en de toiletten zijn toegankelijk voor mindervaliden.

Openingstijden:
zie: Home (startpagina)

(in de wintermaanden november tot en met maart is het museum gesloten).

Vakantie-rondleiding met bakdemonstratie:

Tijdens de schoolvakanties (in de periode april tot en met oktober) is er op meerdere werkdagen een rondleiding door het museum o.l.v. een gids met een bakdemonstratie, waarbij kinderen mogen helpen met het maken van een broodje.

Ruim voor het begin van de herfstvakanties worden hier de data voor deze vakanties bekend gemaakt met een link om te reserveren.

Individuele bezoekers:

Voor deze bezoekers is er een gratis audiotour beschikbaar met diverse films/video's over de historie van het ijsbereiden en de bakkerij. (ook in het Duits en Engels beschikbaar).

Groepsbezoek:

Een rondleiding met bakdemonstratie voor groepen is alleen mogelijk in de maanden april tot en met oktober (dag en aanvangstijd in overleg). Een afspraak voor een groepsbezoek dient geruime tijd voor de gewenste bezoekdatum te worden gemaakt. Onze gidsen en bakkers zijn allemaal vrijwilligers en niet dagelijks aanwezig in het museum. 
Zie onder "contact/groepen" voor het maken van een afspraak.
Een afspraak voor een groepsbezoek in de hiervoor bedoelde periode van april t/m oktober kan wel het gehele jaar door worden gemaakt. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht, echter de minimumprijs voor een groep is € 70,00.

In de maanden november tot en met maart zijn wij uitsluitend bereikbaar via email.

Toegangsprijzen museum (2023):

0 t/m 3 jaar   gratis
4 t/m 11 jaar   € 2,75
12 jaar en ouder   € 4,25

(pinnen is mogelijk)
Voor een groep gelden dezelfde entreeprijzen, echter de minimumprijs voor
een groep bedraagt € 70,00.

 

Een korte impressie van het museum (ook te zien op MuseumTV.nl)

 

Scholen/Kinderen

Voor kinderen van basisscholen vanaf groep 4 blijkt het bezoek altijd weer een groot feest, omdat zij in de bakkerij mogen helpen met een broodje maken.

Voor kinderen vanaf een jaar of 7 organiseren we (op afspraak) leuke verjaardagspartijtjes. Voor verdere informatie of het maken van een afspraak, stuur een email aan: info@bakkerij-ijsmuseum.nl.

o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-

Treintje Bello

Voor groepen is er een mogelijkheid het bezoek te combineren met een rondrit met Treintje Bello (trein op de weg). Tijdens de rondrit wordt er informatie gegeven over hetgeen er te zien is onderweg d.m.v. een geluidsinstallatie.
Zie ook onder "contact/groepen".